Osteoporose , preventie door middel van voeding en beweging

Een onlinetraining voor zorgverleners die kennis willen verbreden

De kwaliteit van ons skelet wordt grotendeels bepaald tijdens de groei van het lichaam in de puberteit. Osteoporose of botontkalking is een sluipende degeneratie van het botweefsel en treft naar schatting 250 miljoen mensen wereldwijd. In Nederland hebben er in totaal ruim 800.000 mannen en vrouwen osteoporose en ontstaan er als gevolg hiervan 83.000 fracturen per jaar.

Op het eerste gezicht lijkt het een typische ouderdomsziekte. Dat is niet altijd het geval, juist in en rond de menopauze zien we een stijging van het aantal vrouwen dat hiermee te maken krijgt. Het is dan ook heel belangrijk om in een zo vroeg mogelijk stadium preventieve maatregelen te nemen.

De Matestraining Osteoporose geeft uitleg over het ontstaan van botontkalking en de gevolgen van deze aandoening. We maken gebruik van risico inventarisatie, hebben het over preventie en geven voeding-, en beweegadviezen.

De training is ontwikkeld voor medische professionals die kennisverbreding als kwaliteitsverbetering zien. De cursist is in staat om na de training een gedegen en onderbouwd preventieadvies te geven aan de cliënt.

Accreditatie: 
BGN: 3 punten.

KNGF: 6 punten

Keurmerk Fysiotherapie: 6 punten

NVvD: 7 punten studie-uren.

Accreditatie V&VN: aangevraagd.

Duur: 
De online training bestaat uit 3 online bijeenkomsten van driemaal 2,5 uur

Aantal deelnemers:

Maximaal 10 deelnemers

Data onlinetraining Osteoporose:

Start op maandag 9 november, sessie 2 16 november, laatste sessie op 23 november

Tijd : 19.00-21.30

Kosten:

139 ,50 euro excl. btw

  • Na de  training ontvang je het cursusmateriaal digitaal incl. studierapporten.
  • Na het volgen van de training ontvang je een certificaat.
  • Tijdens inschrijving ontvangt de inzender een digitale link voor betaling. Na betaling ontvangt cursist twee dagen voor aanvang een digitale link voor het volgen van de training

Cursisten kunnen te allen tijde online vragen stellen over de lesstof.

Ondersteuning:
Na afloop van de training is er voor de cursisten extra ondersteuning beschikbaar.

  • Ik bied je de mogelijkheid voor begeleiding van het opstarten van deze dienstverlening in je praktijk op basis van uurtarief.