Door wie is de onlinecursus ontwikkeld

Hallo, ik ben Henriëtte Rijsdijk en wat leuk dat je op mijn website komt.

Lees alles rustig door en als je vragen hebt dan kun je me altijd een berichtje sturen via het contactformulier.

Ik ben een specialist op het gebied van vrouwengezondheidszorg. Jarenlang heb ik gewerkt als verpleegkundige op een Spoedeisende Hulp in een Rotterdams ziekenhuis. In 2000 ging het roer om en besloot ik me te richten op de vrouwengezondheidszorg en dan met name op de overgang, hormonen en borstkanker. Reden voor dit besluit was dat ik zelf op zevenendertigjarige leeftijd in de overgang kwam. Gelukkig had ik twee kinderen maar de klachten die ik kreeg paste niet bij mijn leeftijd. Voor het gezin was ik niet de gezelligste en vriendinnen begrepen me niet meer.

Als overgangsverpleegkundige begeleidde ik honderden vrouwen met klachten. Daarnaast ontwikkelde ik trainingen en workshops voor zorgverleners zoals verloskundigen, diëtisten o.a. op het gebied van de overgang. Ook voor bedrijven word ik gevraagd voor het geven van workshops over de overgang en het spreken op symposia.

Ik heb vanuit huis mee gekregen om voor jezelf doelen te stellen. Het doel wat ik voor ogen heb om kennis op het gebied van gezondheid voor iedereen toegankelijk te maken en preventie hoger op de agenda te krijgen. Het is belangrijk dat je ziet dat je zelf van grote invloed bent op je gezondheid, en dat dit niet alleen te maken heeft met voeding en beweging.

Mijn liefde om kennis over de overgang te delen is de reden dat ik 2019 heb besloten om de eerste een onlinecursus over de overgang te ontwikkelen.  Ik wil zoveel mogelijk vrouwen meer levensgeluk bieden door in balans te krijgen in deze levensfase. Met deze onlinecursus is het voor iedere vrouw mogelijk om de goede kennis te krijgen en zelf actief aan de slag te gaan met de overgang.

1,2 miljoen vrouwen in Nederland zijn in de overgang. 80% van hen heeft last van overgangsverschijnselen zoals opvliegers, nachtelijke transpiratie, stemmingswisselingen en slecht slapen. Eén op de drie heeft hier zo veel last van dat ze zich regelmatig ziek meldt.  Elke vrouw ervaart de overgang anders, maar hoe zorg je dat je de regie houdt over deze fase in je leven? In deze onlinecursus kun je zelfstandig aan de slag met tips en oefeningen om op eigen kracht met de overgang aan de slag te gaan. Wat moet je weten? Wat kan je doen om van je klachten af te komen? Hoe kom je weer in balans?

Pak zelf de regie, schrijf je in en ga aan de slag!