Ik ben Henriëtte Rijsdijk. Na veertien jaar gewerkt te hebben als verpleegkundige op  een spoedeisende hulp heb ik 2000 een opleiding gevolgd in vrouwen en hormonen onder begeleiding van het UMC Utrecht. In mijn praktijk onder de rook van Rotterdam heb ik vele honderden vrouwen mogen begeleiden op het gebied van de overgang , vervroegde overgang en overgangsklachten bij borstkanker.

 

Mijn passie om kennis te delen over de ligt hier omdat ikzelf op zevenendertigjarige leeftijd in de overgang ben gekomen. Gelukkig had ik kinderen maar mijn kwaliteit van leven paste niet bij mijn leeftijd. Vriendinnen begrepen me niet en bij de huisarts kreeg ik helaas geen gehoor. Genoeg redenen om hier zelf mee aan de slag te gaan. Naast mijn praktijk ben ik in 2013 mijn kennis gaan delen in het geven van cursussen aan zorgverleners zoals gewichtsconsulenten, diëtisten, bedrijfsartsen en verloskundigen in onder andere de overgang, hart-en vaatziekten, botontkalking etc.

Inmiddels is de overgang hot en zijn er vele ervaringsdeskundigen en overgangsgoeroes die er allemaal een graantje van mee willen pikken. Het positieve hieraan is dat de overgang in een ander daglicht komt te staan en langzamerhand uit de taboesfeer komt. Echter helaas hebben ze niet allemaal verstand van zaken en onvoldoende kennis op het gebied van de overgang. Er zijn genoeg fabels en feiten maar wat is nu de juiste. Tijd om nu ook alle kennis met jou te delen. Net zoals ik ga je waarschijnlijk eerst zelf op pad om te kijken wat je het beste kunt doen aan je overgangsklachten. Helaas maar al te vaak zonder of met onvoldoende resultaat. Het heeft je veel tijd en geld gekost en je bent geen stap verder. Waarom het wiel opnieuw uitvinden.

Laat mij je helpen in deze onlinecursus zodat je juiste kennis krijgt en zelf de keuze kan maken die bij je past om de overgang zonnig tegemoet te gaan!

Henriëtte Rijsdijk